22/4/12

Συζήτηση με τους Γιάννη Φαρσάρη και Νικόλα Σμυρνάκη για το ηλεκτρονικό βιβλίο

Μια εκπληκτικά διαφωτιστική συζήτηση σε ένα χαλαρό Σαββατιάτικο απόγευμα (συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου) είχε μια παρέα φίλων του βιβλίου με δυο πολύ δραστήριους και δημιουργικούς συγγραφείς, τον Γιάννη Φαρσάρη και τον Νικόλα Σμυρνάκη.

Βασικό θέμα ήταν το ηλεκτρονικό βιβλίο, η δημιουργία και εξέλιξή του, καθώς και οι τρόποι ανάγνωσής του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση αυτή στις λεζάντες των φωτογραφιών που ακολουθούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι πιο εξοικειωμένοι της παρέας με την τεχνολογία είχαν πολλά να μάθουν από τους δυο ομιλητές, οι οποίοι είχαν τόσο ενδιαφέρουσες γνώσεις να μεταδώσουν ώστε οι τέσσερις ώρες που πέρασαν δεν έγιναν αντιληπτές από κανένα παρευρισκόμενο! Οι εντυπώσεις, δε, του κοινού ήταν μόνο θετικές, αφού ακόμα και μια -πρωτύτερα επιφυλακτική- μαμά αποφάσισε να προσπαθήσει να στρέψει την κόρη της προς το βιβλίο αγοράζοντάς της έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Γιάννη και τον Νικόλα για την παρουσία τους στη συνάντηση αυτή και περιμένουμε με παιδική ανυπομονησία για την επόμενη!



Μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες με τις λεζάντες και εδώ.

Μια σύντομη αναφορά σε σχετικές ιστοσελίδες:


Στον διαδικτυακό αυτό χώρο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Φαρσάρη θα βρείτε:

 * Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Τα έργα της ενότητας Κλασική Λογοτεχνία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.


Για την ιστοσελίδα αυτή, μας μιλάει πολύ εύστοχα ο ίδιος ο Νικόλας:

Μέχρι και σήμερα καταδιώκομαι από έναν τύπο που αυτοαποκαλείται "ο άνθρωπος στο ΝηΣί", ο οποίος συχνά γράφει αντί για μένα. Συστήνεται και ως Άλλος ή Σκιά (όχι πολύ υπάκουη - για σκιά πάντα).
http://www.facebook.com/man.of.island
Μοιραζόμαστε τον διαδικτυακό χώρο www.islandofman.me -όχι πάντα αναίμακτα-

3) www.eanagnostis.gr: Ένα blog για τους e-readers και τα e-books

4) Συνέντευξη του Γιάννη Φαρσάρη στο Protagon.gr για το ηλεκτρονικό μυθιστόρημα.

5) Συλλογή με Αγγλικά ebooks και audio books διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου