2/7/12

Ελπίδα Στρατηγάκη ... and the beat goes on!

Τη Τρίτη 19 Ιουνίου το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις NovelBooks έκαναν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελπίδας Στρατηγάκη 'Τέσσερις ζωές …and the beat goes on'. Για το βιβλίο μίλησε με εκπλητικά λόγια ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης, ο οποίος δημοσίευσε το κείμενο της παρουσίασής του στο ιστολόγιο Island of Man.

Από αριστερά: Νικόλας Σμυρνάκης (συγγραφέας),
Ελπίδα Στρατηγάκη (συγγραφέας), Πάνος Ιωαννίδης (ηθοποιός)

Eίχα κι εγώ τη χαρά να γνωρίσω την Ελπίδα στη συνάντηση αυτή και να αγοράσω υπογεγραμμένο αντίγραφο του βιβλίου. Σκοπεύω να αρχίσω την ανάγνωση σύντομα και να μοιραστώ εδώ εντυπώσεις. Βάσει της συνομιλίας που είχα με τη συγγραφέα και τον εγκωμιαστικό πρόλογο του Νικόλα, πιστεύω ότι η ιστορία θα ταξιδέψει πολλούς αναγνώστες· πόσο μάλλον τις γυναίκες του αναγνωστικού κοινού, οι οποίες μπορεί να σχηματίζουν φιλία μεταξύ τους με μεγαλύτερη δυσκολία σε αντίθεση με το άλλο φύλο, αλλά εφόσον συνδεθούν πραγματικά, η σχέση είναι απλά μαγική.

Η ιστορία με λίγα λόγια: Τέσσερις νέες γυναίκες ψάχνουν, γεύονται και βιώνουν με όλο τους το είναι τα τελευταία τριάντα χρόνια πριν από την ανατολή του 21ου αιώνα. Στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη μακρινή Ινδία...

2 σχόλια: